Φύλο και πολιτική: γυναίκες στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων: διεκδικήσεις, κατακτήσεις, εμπόδια και προκαταλήψεις - Κόκκορα, Ειρήνη - Ευδοξία (2017)
Η πολιτική ζωή των Ελληνίδων σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια μετά την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων, εξακολουθεί να είναι υποτονική σε σχέση με εκείνη των ανδρών. Παρόλο που οι γυναίκες έχουν διεκδικήσει αρκετές ελευθερίας σε σχέση με τότε, ώστε πλέον να μην είναι «ούτε του πατρός τους, ούτε του ανδρός τους» αλλά να αναγνωρίζονται ως ανεξάρτητες παρουσίες, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να εδραιώσουν τη θέση τους στη δημόσια σφαίρα αφού παραδοσιακά η θέση τους ορίζεται στην ιδιωτική. Στην παρούσα εργασία, θα δοθεί μια διαφορετική οπτική σε αυτό το ζήτημα μέσα από την έρευνα που θα γίνει στον νομό της Λάρισας, έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, που συντηρεί εδώ και χρόνια αρκετά στερεοτυπικές αντιλήψεις σχετικά με τον ρόλο των γυναικών.