Η επίδραση του νηπιαγωγικού χώρου στην επικοινωνία νηπιαγωγού και νηπίων - Φραγκούλη, Μαρία (2017)
Η εργασία αυτή με θέμα την «επίδραση του νηπιαγωγικού χώρου στην επικοινωνία νηπιαγωγού και νηπίων» δομείται ουσιαστικά σε δυο άξονες. Πρώτον προσεγγίζει την επικοινωνία την ίδια, ως φαινόμενο που συμβαίνει υποχρεωτικά στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται αναφορά τόσο της λεκτικής όσο και της μη λεκτικής επικοινωνίας που είναι ίσως και πιο σημαντική, είτε αναφερόμαστε για την αλληλεπίδραση παιδαγωγού και παιδιού είτε των παιδιών μεταξύ τους. Δευτερευόντως προσεγγίζεται το ζήτημα του σχολικού χώρου και της αρχιτεκτονικής, η σημασία του χώρου δομημένου και μη, στα πλαίσια της εκπαίδευσης. Καθώς και η εξέλιξη της πάντα σε συνάρτηση με τις οικονομικές, πολιτικές και πολιτισμικές συνθήκες και την τωρινή της κατάσταση επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην βαθμίδα του νηπιαγωγείου.