Απόψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας για την επιμόρφωση στον Ν.Λέσβου - Καλέσογλου, Δήμητρα (2017)
Η παρούσα εργασία διερευνά την άποψη των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της νήσου Λέσβου, για το θεσμό της επιμόρφωσης. Επιμέρους στόχοι της εργασίας είναι η καταγραφή των αναγκών, των κινήτρων, των προσδοκιών και των αποτελεσμάτων σε προσωπικό, μαθησιακό και διδακτικό επίπεδο, καθώς επίσης το ποσοστό ικανοποίησης των εκπαιδευτικών από τα παρεχόμενα επιμορφωτικά προγράμματα και την καταλληλότερη μορφή (ως προς τον χρόνο, τις μεθόδους, την θεματολογία και τον φορέα) για εκείνους, μέσω αρχικά μιας βιβλιογραφικής έρευνας και μετέπειτα από τα ευρήματα και αποτελέσματα μιας εμπειρικής έρευνας που υλοποιήθηκε, σε εκπαιδευτικούς. Αναφορικά τα συμπεράσματα της έρευνας υπέδειξαν την ανάγκη των εκπαιδευτικών για την παρακολούθηση και την συμμετοχή τους σε επιμορφωτικά προγράμματα, λόγω των συνεχών εξελίξεων της εκπαιδευτικής πολιτικής και τις οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικές «απαιτήσεις» των κρατών. Τέλος η δυνατότητα αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της παρούσας έρευνας θα βοηθούσε στην διαμόρφωση και κατασκευή των μετέπειτα προγραμμάτων επιμόρφωσης. Λέξεις κλειδιά: δια βίου εκπαίδευση, επιμόρφωση εκπαιδευτικών