Τα event ως πόλος έλξης αλλοδαπών τουριστών. Η περίπτωση των Τούρκων τουριστών στο έθιμο του Ρουκετοπόλεμου στη Χίο. - Ντουμή, Αναστασία (2017)
Η διερεύνηση των επιπτώσεων των events στον Τουρισμό ξεκ,ινησε στο τέλος του 1980. Τα πολιτιστικά γεγονότα, ιδιέτερα αυτά που έχουν τις ρίζες του στην τοπικη κοινότητα ενός προορισμού.Ειδικότερα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, αυξάνοντας τις τουριστικές ρόες σε συγκεκριμένες χρονικές περιοδους. Το Πάσχα στην Χίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολιτιστικό evennt, τον ρουκετοπόλεμο. Η ριζες του εθίμου εντοπίζονται απο την Τουρκοκρατία και πρόκειται για ένα event, το οποίο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.