Η χρηματοοικονομική ανάλυση για την εταιρεία Hellenic Seaways - Παπαγεωργίου, Μαρία Ελισάβετ (2017)
Η εργασία αυτή στοχέυει στην χρηματοοικονομική και στρατηγική ανάλυση της εταιρίας HELLENIC SEAWAYS. Σκοπός ειναι η παρουσίαση της οικονομικής και στρατηγικής θέσης της εταιρίας στον κλάδο της ναυτιλίας και επιτυγχάνεται με την χρήση και ανάλυση χρηματοικονομικών δεικτών αλλα και τα εργαλέια στρατηγικών αναλύσεων (Porter,SWOT analysis). Πιο συγκεκριμένα η εργασία πραγματέυεται την Ανάλυση των Χρηματοικονομικών Καταστάσεων ως εργαλείο συγκέντρωσης συμπερασμάτων για την δυναμική της επιχείρησης. Επιπλέον παρουσιάζεται η αναγκαιότητα, τα μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα, άδυναμιες ,απειλές και βασικοί δείκτες ρευστότητας,κυκολοφοριακής ταχύτητας και κεφαλαιακής διάρθρωσης. Τέλος συνοψίζονται και εξετάζονται τα αποτελέσματα απο τους παραπάνω υπολογισμούς καταλήγοντας στην σύγκριση της εταιρείας με τον υπόλοιπο κλάδο αλλα και μια γενικότερη εικόνα της.