Network analysis of the editorial boards of finance journals of the Scimago list - Σκλήκας, Ιάσων-Στυλιανός (2017)
Στην παρούσα διπλωματική, αναλύονται ορισμένα χαρακτηρίστηκα από 212 επιστημονικά περιοδικά της SCImago Journal Rank λίστας στο πεδίο των χρηματοοικονομικών για το έτος του 2015. Αρχικά παρουσιάζουμε κάποια χιλιομετρικά χαρακτηριστικά των περιοδικών και έπειτα ερευνούμε την συγγραφική επιτροπή τους με την χρήση της περιγραφικής στατιστικής. Τέλος χρησιμοποιώντας τα κοινά μέλη των επιτροπών σχεδιάστηκαν τα δίκτυα των περιοδικών και αναλύθηκαν τα χαρακτηριστικά των δικτύων (connectivity, degrees, centrality measures).