Εσωτερικός και εξωτερικός έλεγχος ναυτιλιακών επιχειρήσεων - Πανουσάκης, Αθανάσιος (2016)
Πρώτα απ'όλα,η εργασία με τίτλο “Εσωτερικός και Εξωτερικός Έλεγχος Ναυτιλακών Επιχειρήσεων ” εισαγάγει τον αναγνώστη στην έννοια της Ελεγκτικής,τον σκοπό και τις διακρίσεις της.Στη συνέχεια,αναλύει την δομή των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και πως αυτές δραστηριοποιούνται στη παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.Ακόμη,παρουσιάζει τον Εσωτερικο έλεγχο στην Ελλάδα ,τις βασικές επιδιώξεις του και εργατικά και ασφαλιστικά ζητήματα.Συνεχίζει αντίστοιχα και με τον Εξωτερικό έλεγχο επισημαίνοντας παράλληλα τα κοινά χαρακτηριστικά και τις διαφορές.Καταλήγωντας,διατυπώνονται τα συμπεράσματα της εργασία και τυχών προτάσεις και βλέψεις,προβαλλόμενες πάντα,στο κλάδο της Ελεγκτικής.