Ιστορία της Νέας Γραφής : εις χρήσιν της Ελληνικής Νεολαίας / μεταφρασθείσα εκ του Γερμανικού εις την ημετέραν καθομιλουμένην γλώσσαν παρά Γρηγορίου Καλαγιάννη Ιερομονάχου του εκ της Αγιάσου της Μιτυλήνης. - Καλαγάνης, Γρηγόριος Αρχιμανδρίτης 1790-1865. (Εκ της τυπογραφίας Δ. Δαβιδοβίκη, 2016)
τ.2. Περιέχων την ιστορίαν της νεανικής ηλικίας και προπαρασκευής του Χριστού εις την δημοσίαν αυτού πολιτείαν, τους τρεις χρόνους της εν τω κόσμω φανεράς ζωής του μέχρι της μεγαλοπρεπούς αυτού είσοδον εις την Ιερουσαλήμ. Περιέχων την ιστορίαν από της μεγαλοπρεπούς εισόδου του Ιησού εις την Ιερουσαλήμ έως της επί τους Αποστόλους καταπέμψεως του αγίου Πνεύματος; και την ιστορίαν εν συνόψει του κηρύγματος και των κατορθωμάτων των αγίων Αποστόλων, και τινάς ηθικάς συμβουλάς εκ των επιστολών αυτών. ; τ.3. Περιέχων την ιστορίαν από της μεγαλοπρεπούς εισόδου του Ιησού είς την Ιερουσαλήμ έως της επί τούς Αποστόλους καταπέμψεως του αγίου Πνεύματος και την ιστορίαν εν συνόψει του κηρύγματος και των κατορθομάτων των αγίων Αποστόλων και τινάς ηθικάς συμβουλάς εκ τών επιπολών αυτών.