Αποκωδικοποιώντας την ελληνοτουρκική αντιπαράθεση: από την κρίση του 1996 μέχρι την ύφεση του 1999 - Νηστικάκη, Χρυσούλα (2016)
Η παρούσα εργασία αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο πρώτο κεφάλαιο καταγράφονται οι λόγοι που οδήγησαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία στο Ελσίνκι το 1999. Στο δεύτερο και τρίτο κεφάλαιο καταγράφονται οι αντιδράσεις και τα αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Ελσίνκι, καθώς επίσης και πως επηρεάζεται η Κύπρος και ποιος ήταν ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο τέλος της εργασίας καταγράφονται τα συμπεράσματα.