Προσεγγίζοντας τις πολιτισμικές επιρροές στο σχεδιασμό γραφικών διεπαφών χρήστη - Μαλκάκη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2016)
Στη παρούσα εργασία εξετάσθηκε ο υπάρχων ιστότοπος της εταιρίας «Talocan Ltd» και επανασχεδιάστηκε για τρεις χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Ισραήλ) με διαφορετικά και κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Για την κατανόηση της επίδρασης του πολιτισμού ως προς το χρήστη και κατ’ επέκταση της συμπεριφοράς του κατά την επίσκεψή του σε μια ιστοσελίδα, μελετήθηκαν θεωρίες που αναπτύχθηκαν από τους Edward T. Hall, Geert Hofstede και Fon Trompenaars, οι οποίοι κατηγοριοποίησαν τις χώρες με βάση τις πολιτισμικές διαστάσεις που όρισαν. Εξίσου μελετήθηκε πως μπορεί να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη προσαρμογή των αρχών οργάνωσης της οπτικής πληροφορίας (σχεδίαση κειμένου και γραφικών χαρακτηριστικών) με βάση το πολιτισμό.