Η έννοια της πολιτισμικής διαχείρισης και η σημασία της για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς - Ανδριοπούλου, Δέσποινα - Αναστασία (2015)
Η παρούσα διατριβή βασίζεται στο συνδυασμό δυο διαφορετικών κλάδων, της διοικητικής επιστήμης και των πολιτιστικών σπουδών. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργείται η έννοια της «πολιτισμικής διαχείρισης». Μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων και συνεργασιών διαφορετικών επιστημών, μπορούμε να οδηγηθούμε στη δημιουργία νέων επιστημονικών πεδίων με απώτερο σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της ανάπτυξης (Research & Development - R & D) στον τομέα του πολιτισμού. Αποτέλεσμα του συνδυασμού αυτών των δύο διαφορετικών κλάδων είναι η δημιουργία ορισμών, όπως πολιτιστική διαχείριση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και η παροχή κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώσουν οι πολιτιστικοί διαχειριστές το έργο τους.