Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής με θέμα το ταξίδι στο χρόνο στον κινηματογράφο - Βορριάς, Γεώργιος (2015)
Η διατριβή αυτή ασχολείται με το ταξίδι στο χρόνο στον κινηματογράφο, εξετάζοντας τον όρο από δύο διαφορετικές σκοπιές : τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας με θέμα το ταξίδι στο χρόνο και τις ταινίες που χρησιμοποιούν τη μη γραμμική αφήγηση. Επίσης ασχολείται με τις διάφορες επιστημονικές θεωρίες για το ταξίδι στο χρόνο, και το πως επηρέασαν (αλλά και επηρεάστηκαν) από την επιστημονική φαντασία. Τέλος, γίνεται ο σχεδιασμός μιας εφαρμογής πολυμέσων που παρουσιάζει το θέμα.