Αξιολόγηση της τεχνολογίας των εικονικών προθηκών (Virtual Showcases) σε εφαρμογές πολιτισμού. - Κουμουρτζής, Aπόστολος (2015)
Πρόκειται για μία παρουσίαση και αξιολόγηση της τεχνολογίας των εικονικών προθηκών σε διάφορες εφαρμογές πολιτισμού. Ταυτόχρονα γίνεται μία παρουσίαση και ανάλυση της έννοιας του δυνητικού και της μετασχηματιστικής του ιδιότητας, μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αναλύεται μέσα από διάφορους θεωρητικούς ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας με παλιότερες στατηγικές αναπαράστασης του"αληθινού" καθώς και η χρήση της τελευταίας στο χώρο της προβολής και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος παρουσιάζονται κάποιοι προβληματισμοί που προκύπτουν σχετικά με την, ολοένα και αυξανόμενη δύναμη και επιρροή των σύγχρονων ψηφιακών μέσων στυς διάφορους τομείς του κοινωνικού γίγνεσθαι.