Εφαρμογές του ηλεκτρονικού γραφείου - Τσολάκης, Δημήτριος (2015)
Η αναγκαιότητα της ενοποίησης των υπολογιστικών πόρων και η περαιτέρω παραχώρηση αυτών στους πολίτες περιγράφεται στο πρώτο κεφάλαιο, Computing on Demand. Στην συνέχεια γίνεται η παρουσιάζεται της ενοποίησης και σημασιολογικής περιγραφής της πληροφορίας, με την αναβάθμιση του Παγκόσμιου Ιστού σε Σημασιολογικό Ιστό, στο κεφάλαιο 2. Η αναβάθμιση του ιστού ακολουθείται από την αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών, με αποτέλεσμα την δημιουργία συστοιχιών υπολογιστών οργανωμένοι σε πλέγματα (GRIDs), όπως παρουσιάζονται στο κεφάλαιο 3. Η περιγραφή των τεχνολογιών ολοκληρώνεται στο τέταρτο κεφάλαιο με μια πλήρη ανάλυση της οργάνωσης ενός ενδιάμεσου λογισμικού και την σύγκριση των δύο πιο επιτυχημένων ανοιχτού κώδικα, πακέτων. Η ιδέα της ανάπτυξης, της ενοποίησης, της προσβασιμότητας και της παροχής ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για όλους περιγράφεται στο πέμπτο κεφάλαιο μέσα από τον όρο G-work. Τέλος στο κεφάλαιο 6 προσεγγίζεται η παρούσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο και αναλύεται μια μελλοντική χρήση της εφαρμογής του g-work γι’ αυτό.