Το γνωστικό υπόβαθρο των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις τπε - ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑ, ΕΛΕΑΝΑ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (2015)
Στην εργασία αυτή μελετάται το γνωστικό υπόβαθρο των μαθητών του Δημοτικού σχετικά με το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος του αντικειμένου της Πληροφορικής. Πρόκειται για μία μελέτη περίπτωσης, στην οποία συμμετείχαν 307 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε δοθέν ερωτηματολόγιο, που βασίστηκε στο ΔΕΠΠΣ, στο πρόγραμμα του Νέου Σχολείου και του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Για την επεξεργασία των δεδομένων έγινε Περιγραφική Στατιστική Ανάλυση και Πολυδιάστατη Ανάλυση, μέσω της οποίας παρατηρήθηκε αυξημένο τεχνολογικό υπόβαθρο στους μαθητές που είχαν ή έχουν κάποια καθοδήγηση.