Σύγχρονα εργαλεία της από απόσταση εκπαίδευσης (ΑΑΕ), μελέτη και εφαρμογή στη διδασκαλία του μαθήματος πληροφορικής στο γυμνάσιο - Μαρκογιαννάκης, Γεώργιος (2015)
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε το θέμα της εκπαίδευσης με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εφαρμόστηκε στο μάθημα πληροφορικής στην Α΄ Γυμνασίου, βασισμένη στο νέο βιβλίο. Διερευνήθηκε κατά πόσο ένα εργαλείο τηλεκπαίδευσης μπορεί να βοηθήσει και να εμπλουτίσει το περιβάλλον της μάθησης-εκπαίδευσης μέσα στην τάξη καθώς επίσης και την συμβολή του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΕξΑΕ) για τους μαθητές του Γυμνασίου. Σκοπός της είναι να εξεταστεί πως ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα distance learning (από απόστασης εκπαίδευσης ή μάθησης) μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση των μαθητών της Α’ τάξης του Γυμνασίου την εκπαιδευτική διαδικασία, την διαδικασίας της μάθησης στο μάθημα της Πληροφορικής, ώστε οι ίδιοι οι μαθητές να καταστούν μέτοχοι μιας ενεργούς εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι απλοί παρατηρητές. Επίσης, εξετάστηκε κατά πόσο η δυνατότητα πρόσβασης εκτός σχολείου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, σε χρόνο που ο μαθητής μπορεί να επιλέξει, αποτελεί μία εναλλακτική υποβοήθηση της διδασκαλίας μέσα στη τάξη. Για την εξαγωγή των συμπερασμάτων διεξήχθη εκπαιδευτική έρευνα τύπου επισκόπησης με τη χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Επίσης, λήφθηκαν υπόψη τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των καθηγητών της πληροφορικής που δίδαξαν το μάθημα.