Ηλεκτρονικό μαθησιακό περιβάλλον και παιδιά Ρομά. - Γκορτζιώτου, Μαρία - Γεώργιος (2015)
Η εργασία αυτή κάνει λόγο για τα παιδιά Ρομά και την προσπάθεια γραμματισμού τους από το εκπαιδευτικό σύστημα μέσα από τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού λογισμικού. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, γίνεται η οριοθέτηση των ζητημάτων της εργασίας, το πλαίσιό της και η θεωρητική ανασκόπηση του θέματος με γενικές πληροφορίες. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφεται η μεθοδολογική έρευνα που χρησιμοποιήθηκε για τη συγκέντρωση των κατάλληλων πληροφοριών για τη δημιουργία ενός υποδείγματος εκπαιδευτικού λογισμικού για τη συγκεκριμένη ομάδα-στόχο. Τέλος, παρουσιάζεται η περιγραφή και η ανάλυση του εν λόγω εκπαιδευτικού λογισμικού, καθώς επίσης και τα αποτελέσματά του από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Σκοπός του προγράμματος είναι η διερεύνηση των παιδιών Ρομά και η προσπάθεια πλαισίωσής τους μέσω της χρήσης ενός εκπαιδευτικού λογισμικού.