«Λογισμικό γνωστικής παρέμβασης σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ενδεικτική πρόταση διδασκαλίας στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών» - Παναγιωτόπουλος, Θεόδωρος (2015)
Σ’ αυτή την εργασία προτείνουμε μια διδακτική προσέγγιση στο μάθημα των Φυσικών επιστημών σε μαθητές με μαθησιακά προβλήματα, χρησιμοποιώντας το λογισμικό CTAT (Cognitive Tutor Authoring Tools). Η γνωστική αρχιτεκτονική, με την οποία έχει χτιστεί αυτό το λογισμικό, έχει σαν υλικά της την μάθηση μέσω της πράξης και την αποκωδικοποίηση κανόνων και στρατηγικών που αναπαριστούν τον τρόπο που οργανώνεται η σκέψη. Η πρόταση αφορά την εφαρμογή αυτού του εργαλείου για τη διερεύνηση της δυνατότητας υποστήριξης «ελεγχόμενων πειραμάτων», καταγραφή συμπεριφοράς και ανάλυσης δεδομένων.