Ενσωμάτωση στρατηγικών γλωσσικής μάθησης στην εξ' αποστάσεως εκπαίδευση - Ιωαννίδης, Αναστάσιος - Απόστολος (2015)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η κατασκευή ενός περιβάλλοντος μαθήματος ξένων γλωσσών με το λογισμικό CourseLab στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι απαιτήσεις των εκπαιδευτικών. Καθοριστική για αυτό το στόχο είναι η συνεισφορά της θεωρίας των στρατηγικών γλωσσικής μάθησης και της κονστρουκτιβιστικής θεωρίας. Αρχικά, παρουσιάζονται περιληπτικά γνωστά μαθήματα ξένων γλωσσών στο διαδίκτυο και στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά η θεωρία του εποικοδομητισμού και η θεωρία των στρατηγικών γλωσσικής μάθησης. Τέλος, παρουσιάζεται η μεθοδολογία της έρευνας για τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών και περιγράφεται το περιβάλλον του μαθήματος που κατασκευάστηκε.