ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΙΑ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΜΕΛΑΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία, επιχειρεί να μελετήσει τη Σαϊεντολογία, η οποία εντάσσεται στα «νέα» θρησκευτικά κινήματα και η ύπαρξή της συνδέεται με την προσπάθεια που καταβάλλεται σε ένα βαθμό για θρησκειοποίηση της επιστημονικής γνώσης. Παρουσιάζονται οι προσπάθειες αναγνώρισής της ως θρησκείας μέσω δικαστικών διαμαχών, συνέπεια των έντονων αντιπαραθέσεων που έχουν υπάρξει μεταξύ των φανατικών υποστηρικτών της και των άσπονδων εχθρών της. Διερευνάται εάν και κατά πόσο η Σαϊεντολογία υπήρξε μια «νέα» επιστήμη ή χρησιμοποίησε τις γνωστές επιστήμες προκειμένου να δημιουργήσει μια «νέα» θρησκεία. Καταγράφεται η παρουσία της Σαϊεντολογίας στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των διασήμων και του διαδικτύου. Ενώ στο τέλος παρατίθενται κριτικά σχόλια για την παρουσία της.