«Πράσινο» μουσείο: σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής - Κανέλλου, Κυριακή - Παναγιώτης (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα: «Πράσινο» μουσείο: Σχεδιασμός και υλοποίηση εφαρμογής, εκπονήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πολιτισμικής Πληροφορικής και Επικοινωνίας» του Τμήματος Πολιτισμικής Επικοινωνίας και Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.Στόχος της συγκεκριμένης μεταπτυχιακής διατριβής είναι η δημιουργία μίας πολυμεσικής εφαρμογής, η οποία θα αναδεικνύει μεθόδους, τεχνικές και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα κτίριο, με στόχο την κάλυψη των προδιαγραφών του «πράσινου» μουσείου.Αναλογιζόμενοι τις τεράστιες απαιτήσεις του κτιριακού τομέα σε ενέργεια και την σε υψηλό ποσοστό συμμετοχή των κτιρίων στην έκλυση ρύπων, ο βιοκλιματικός ή ενεργειακός σχεδιασμός δεν αποτελεί απλώς ιδανική λύση του προβλήματος, αλλά συνιστά πλέον αναγκαιότητα.