Σχεδιασμός και δημιουργία βάσης δεδομένων και διαδικτυακής πύλης σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα της Λέσβου - Τζήκα, Μαρία (2015)
Η καταγραφή, διαχείριση και προβολή του πολιτισμικού αποθέματος ενός τόπου με την χρήση των νέων τεχνολογιών αποτελεί ένα πεδίο έρευνας που συναντώνται οι προσπάθειες πολλών και διαφορετικών επιστημονικών πεδίων, με επιδίωξη την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των επισκεπτών τους. Στα πλαίσια αυτά η παρούσα διατριβή αποφασίστηκε να ασχοληθεί με την υλοποίηση ενός διαδικτυακού χώρου, το lesvoscalendar.gr, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής, διαχείρισης, ταξινόμησης και προβολής όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Λέσβου. Η ταξινόμηση των εκδηλώσεων γίνεται με βάση τον χώρο, τον χρόνο και την θεματική ενότητα στην οποία ανήκουν. Ο χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε βρίσκεται στην διεύθυνση www.lesvoscalendar.gr.