C.R. Cockerell. Από τη δράση του στην Ελλάδα: σχεδιασμός διαδικτυακής εφαρμογής - Τζαβαλή, Χρυσάνθη (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή επικεντρώνεται στις συνθήκες που οδήγησαν τον Βρετανό αρχιτέκτονα Charles Robert Cockerell στην Ελλάδα, εστιάζει στο χρονικό της εύρεσης των αρχιτεκτονικών γλυπτών, που αρχικά κοσμούσαν τους ναούς της Αφαίας στην Αίγινα και του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγάλεια, παραθέτει τα γεγονότα που καθόρισαν τη τύχη των πολιτιστικών αυτών θησαυρών και ασχολείται με τον αντίκτυπο της ανακάλυψής τους. Αντικείμενό της ωστόσο, δεν αποτελούν τα συμπεράσματα της σχετικής με τα παραπάνω ζητήματα έρευνας, αλλά η δυνατότητα αξιοποίησής τους για τη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής, που να αποτελεί πηγή πληροφοριών και κατά το δυνατόν, ερμηνευτικό εργαλείο.