Ο αριθμός Φ - ο χρυσός μέσος: δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για τον αριθμό Φ - το χρυσό μέσο - Σκαλοχωρίτου, Γεωργία (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα «Δημιουργία μίας πολυμεσικής εφαρμογής για τον Αριθμό Φ – τον Χρυσό Μέσο » έχει ως στόχο τη δημιουργία λογισμικού με στόχο την γνωριμία και την κατανόηση μιας μαθηματικής έννοιας που απασχόλησε και απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο αρκετούς ερευνητές, γιατί θεωρείται ότι εμφανίζεται στις τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική κ.α.), στη φύση (όπως για παράδειγμα στη διατομή του DNA, στο ανθρώπινο σώμα), στις έλικες των κοχυλιών, ή ακόμα και στις έλικες των γαλαξιών, και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Από την αρχαιότητα η χρυσή τομή είναι στενά συνυφασμένη με την αίσθηση του κάλλους και της αρμονίας.