Η λογοτεχνική παραγωγή στη Λέσβο, το πρώτο μισό του 20ου αιώνα: η λεσβιακή άνοιξη: μια πρόταση για ψηφιακή παρουσίαση - Δεληπέτρου, Μαρία - Ιωακείμ (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ιστοχώρου για την προβολή της Λεσβιακής Άνοιξης.Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου απαίτησε τη συστηματοποίηση της παρουσίασης του φαινομένου και την οργάνωση του μεγάλου όγκου της πληροφορίας. Η κίνηση οριοθετήθηκε χρονικά, χωρίστηκε σε στάδια και αναζητήθηκαν οι τάσεις που τη συνδέουν τόσο με την ευρωπαϊκή όσο και με την ελληνική λογοτεχνία της εποχής του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Αναζητήθηκε, επίσης, ο ουσιαστικός ρόλος που έπαιξαν λογοτέχνες της «Λεσβιακής Άνοιξης» (η ονομαζόμενη «Αιολική Σχολή»: Μυριβήλης, Βενέζης, Κόντογλου, Δούκας) στη διαμόρφωση των τάσεων που επικράτησαν στην πεζογραφία της «Γενιάς του ’30».