Πολυμεσικός οδηγός ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου - Τάλλης, Ιωάννης - Σωτήριος (2015)
Η Μεταπτυχιακή Διατριβή μου έχει ως θέμα την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και αποτελείται από δύο μέρη. Πρόκειται για την πολυμεσική εφαρμογή, που αναπτύσσεται σε μορφή CD-ROM, και για το συνοδευτικό κείμενο. Στο κείμενο της διατριβής, υπάρχουν καταχωρημένες πληροφορίες που περιγράφουν αναλυτικά το περιεχόμενο της εφαρμογής, τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, της μεθοδολογίας και όλων των υπόλοιπων στοιχείων που καθιστούν την μεταπτυχιακή εργασία ολοκληρωμένη και επιστημονικά άρτια. Το CD-ROM αναπτύσσεται με βάση την εννοιολογική δομή που συγκροτείται γύρω από τη Μονή Βατοπαιδίου. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής ο θεατής - χειριστής μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τον Μοναχισμό, την Ιστορία, την Οργάνωση, την Αρχιτεκτονική, τη Μνημειακή Ζωγραφική και για τα Κειμήλια του Μοναστηριού. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες, χωρίζεται σε περαιτέρω υποκατηγορίες που οδηγούν τον χρήστη σε μεγαλύτερη εμβάθυνση της αντίστοιχης ενότητας. Τέλος μέσα από το CD-ROM, προσφέρεται και η δυνατότητα εικονικής περιήγησης στον χώρο του Ιερού Μοναστηριού.