Σύνθεση κινηματογραφικού περιεχομένου με 3D γραφικά - Σταθιάς, Νικόλαος - Γεώργιος (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή διερευνά την εφαρμογή των τρισδιάστατων γραφικών υπολογιστή στον τομέα των οπτικών εφέ που έχει σαν σκοπό την σύνθεση πραγματικής δράσης με τρισδιάστατα γραφικά. Μελετάται η χρήση και η εξέλιξη των γραφικών υπολογιστή στην κινηματογραφική παραγωγή μέσα από ταινίες που αποτέλεσαν σημεία αναφοράς στην πρόοδό τους. Επιπρόσθετα, αναλύονται κάποιες βασικές τεχνικές σύνθεσης γραφικών υπολογιστή με πραγματικά πλάνα με έμφαση στην τεχνική matchmoving.Στόχος της παρούσας εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η παραγωγή ενός πειραματικού βίντεο το οποίο συνδυάζει τρισδιάστατα γραφικά με πραγματικά πλάνα, με εφαρμογή των τεχνικών σύνθεσης που αναλύθηκαν και χρήση συγκεκριμένων λογισμικών.