Διαδικτυακή εφαρμογή για την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Λέσβο - Παπαμάλης, Δημήτριος (2015)
Από παλαιοτάτων χρόνων το ποδόσφαιρο δεν ήταν απλά ένα άθλημα, αλλά μία από τις πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού, ένα μέσο έκφρασης αντιπαραθέσεων κυρίως μεταξύ γειτονικών περιοχών αλλά και μέσο προβολής μιας περιοχής. Στη Λέσβο το ποδόσφαιρο μετρά ιστορία περισσότερου από έναν αιώνα. Έκτοτε έχει περάσει από πολλές φάσεις, σημαντικότερη από τις οποίες υπήρξε η "χρυσή εποχή" του κυρίως μεταξύ 1928 και 1932. Όλος αυτός ο πλούτος που μέχρι σήμερα βρίσκεται διασκορπισμένος σε πληθώρα βιβλίων, φωτογραφικών άλμπουμ και αρχειακών υλικών, μπορεί και πρέπει να διασωθεί και να αναδειχθεί ώστε "να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι". Καλύτερο μέσο ανάδειξης, λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της εποχής που ζούμε, είναι αναμφίβολα μια ιστοσελίδα, η οποία θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της ιστορίας του ποδοσφαίρου στο νησί μας, που θα ξαναζωντανεύει μέσα από κείμενα, εικόνες και αριθμητικά στοιχεία.