Δημιουργία διαδικτυακής πύλης για την ανάδειξη και προώθηση ελληνοτουρκικών παραδοσιακών προϊόντων. - Δεμερτζής, Βασίλειος - Μιχαήλ (2015)
Με την παρούσα Διπλωματική εργασία έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί ένα θέμα που αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο και την κατασκευή μιας Διαδικτυακής πύλης (e-shop) για την ανάδειξη και προώθηση ελληνικών και τουρκικών παραδοσιακών προϊόντων.Το ηλεκτρονικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σημαντικά και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών. Η εργασία παρουσιάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο το οποίο αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση, σε σχέση με το παραδοσιακό εμπόριο.Στο πρακτικό κομμάτι η διαδικτυακή πύλη που αναπτύχθηκε, παρέχει την δυνατότητα αναζήτησης και υλοποίησης αγοράς προϊόντων ελληνικών και τουρκικών με την δυνατότητα επιλογής γλώσσας των δυο χωρών σε ένα φιλικό περιβάλλον πλοήγησης. Για την ανάπτυξη και κατασκευή του συστήματος χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία ελεύθερου λογισμικού όπως PHP, MySQL, και Apache Server.