Ψηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης - Καλογιαννιδου, Δήμητρα - Ιωάννης (2015)
Η εργασία έχει ως θέμα την ψηφιοποίηση, διαχείριση και προβολή πολιτιστικών συλλογών και χρησιμοποίησε ως μελέτη περίπτωσης για τη διερεύνησή του τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Σκοπός της εργασίας είναι η ανάδειξη της συλλογής της Πινακοθήκης, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Βασικό εργαλείο για κάθε πολιτιστικό οργανισμό που έχει στην κατοχή του μια σημαντικής αξίας συλλογή, όπως και η συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης, είναι η δημιουργία ενός ιστοτόπου ο οποίος θα προβάλλει στους χρήστες του διαδικτύου την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μέσω αυτής της εργασίας σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένας ιστότοπος ο οποίος έλειπε από την Δημοτική Πινακοθήκη και ο οποίος προβάλλει αναλυτικά όλα τα στοιχεία τα οποία την απαρτίζουν, όπως είναι το ιστορικής αξίας κτήριο που φιλοξενεί την συλλογή, ο δωρητής της συλλογής Γιώργος Σίμος Πετρής, πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, έργα των οποίων φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη αλλά και τα νέα και εκδηλώσεις που αφορούν τον οργανισμό.