Αναπαράσταση σκηνών της καθημερινότητας με βίντεο και την τεχνική Time-Lapse - Σουροπέτσης, Μάρκος (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή, μελέτη, διερευνά το ρυθμικό συμβολισμό στη κινούμενη εικόνα και τη ρυθμική αποτύπωση ενός πλάνου μέσω επαναλήψεων της κίνησης στο χώρο και το χρόνο και έχει σαν στόχο την αναπαράσταση της καθημερινότητας μέσα στο αστικό χώρο της Μυτιλήνης. Η ρυθμική αποτύπωση θα επιτευχθεί μέσω βίντεο και πιο συγκεκριμένα με τη χρήση της τεχνικής βίντεο Time-Lapse.Ο ρυθμός υπάρχει σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας, σπανίως όμως του δίνουμε σημασία. Τον συναντάμε συνεχώς στη ομιλία μας, στο βάδισμα μας, στο κελάηδημα των πουλιών, κλπ. Η έρευνα αυτή θα κινηθεί θεωρητικά αλλά και πρακτικά, αφού θα πρέπει να παρατηρήσουμε όσα αναφέραμε πιο πάνω, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι το βίντεο να αναπαριστά τη καθημερινότητα βάσει των όσων μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για το ρυθμικό συμβολισμό.