Σχεδίαση και Ανάπτυξη Εφαρμογής με Σύστημα Μηχανικής Όρασης - Γεωργαλάς, Κωνσταντίνος - Δημήτριος (2015)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία ερευνά ζητήματα που σχετίζονται με τη Μηχανική Όραση, η οποία αποτελεί το γνωστικό πεδίο της Πληροφορικής, που ασχολείται με την άντληση πληροφοριών από εικόνες. Στόχος της έρευνας είναι να αναπτυχθεί μία εφαρμογή με χρήση τεχνολογίας μηχανικής όρασης, εστιάζοντας στα παρακάτω ερωτήματα: Με ποιους τρόπους καταγράφονται οι κινήσεις του χρήστη και πως μεταφέρονται σε ψηφιακό χώρο; Με ποιους τρόπους οι αισθήσεις της ιδιοδεκτικότητας και της κιναισθησίας συμβάλλουν στην προσομοίωση της κίνησης και της εμβύθισης του χρήστη στον ψηφιακό χώρο; Πόσο εύχρηστη είναι η διάδραση με τις χειρονομίες; Σε ποιο βαθμό οι χειρονομίες συμβάλλουν στην ευχρηστία και επιτείνουν την εμπειρία κατά τη διάδραση ανθρώπου-υπολογιστή. Τα παραπάνω ερωτήματα μελετώνται μέσα από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογής με χρήση της πρόσφατης και αυξανόμενα δημοφιλούς τεχνολογίας μηχανικής όρασης Kinect, η οποία προσφέρει νέες δυνατότητες στους τρόπους που επικοινωνούμε με τον υπολογιστή.