Διδασκαλία της φυσικής και ανθρωπογενούς μεταβολής του κλίματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: διαθέσιμα εργαλεία και μέθοδοι - Ράμμου, Σωτηρία - Ηλίας (2015)
Σκοπός της πτυχιακής αυτής μελέτης, είναι να εξεταστεί το θέμα της Φυσικής και Ανθρωπογενούς μεταβολής του κλίματος, μέσα από τις τεχνικές και τις μεθόδους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Μεταξύ των στόχων της εργασίας είναι α) να εξεταστεί αν το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών εναρμονίζεται με τους σκοπούς, το περιεχόμενο και τις διαδικασίες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, β) να αναδειχτεί η σπουδαιότητα του προβλήματος των κλιματικών αλλαγών και η δυνατότητα που προσφέρει στους εκπαιδευόμενους να αποκομίσουν γνώσεις και δεξιότητες που να βοηθούν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων και να διαμορφώσουν στάσεις και αντιλήψεις φιλικές προς το περιβάλλον.