Συγκριτική θεώρηση των επίσημων αναλυτικών προγραμμάτων Ελλάδας και Κύπρου για τη θέση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα» - Λόη, Σπυριδούλα (2015)
Το σχολείο είναι ο κατεξοχήν χώρος που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη αξιών και στη διαμόρφωση υπεύθυνων στάσεων και συμπεριφορών αναφορικά με το περιβάλλον. το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε κράτους θα πρέπει να διαπνέεται από τις αρχές και τους στόχους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. λόγω του ότι υπηρετώ στην εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και εν συνεχεία δευτεροβάθμια) με απασχόλησε η αξιολόγηση του τρόπου και του βαθμού ενσωμάτωσης των διαφόρων περιβαλλοντικών εννοιών και ζητημάτων στο ελληνικό αναλυτικό πρόγραμμα μέσα από την αντιπαράθεση και σύγκριση με το αναλυτικό πρόγραμμα μιας άλλης χώρας που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κύπρος.