Προσαρμογή, ανακατασκευή και εμπλουτισμός στα ελληνικά, της κλίμακας στάσεων και συμπεριφορών των Maloney, M., Ward, M. and Braucht, N. : «Psychology in Action A revised scale for the measurement of ecological attitudes and knowledge», σε σχέση με θέματα αειφορίας και περιβαλλοντικά προβλήματα. Σύγκριση σε τελειόφοιτους φοιτητές θεωρητικών και θετικών επιστημών - Αγγέλου, Μιχαήλ - Κωνσταντίνος (2015)
Η παρούσα έρευνα αφορά την καταγραφή και την διερεύνηση αντιλήψεων, στάσεων και γνώσεων τελειόφοιτων φοιτητών, θεωρητικών (185) και θετικών (185) επιστημών, σε τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η συμβολή/επίδραση τους στην αειφόρο ανάπτυξη (370 Φοιτητές/τριες). Από τις απαντήσεις τους σε γραπτό ερωτηματολόγιο διαπιστώθηκαν τα παρακάτω συμπεράσματα: α) Η παρεχόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση που παρέχεται στους φοιτητές/τριες στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι ανεπαρκής όσον αφορά το γνωστικό πεδίο των περιβαλλοντικών ζητημάτων και κατ’ επέκταση της Π.Ε. β) Η ανησυχία τους, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα, ώστε οι φοιτητές/τριες να αλλάξουν τις συνήθειες τους και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές θετικές προς το περιβάλλον. γ) Οι φοιτητές θετικών επιστημών εμφανίζονται από τη μια να έχουν θετικότερη συμπεριφορά και από την άλλη να έχουν λάβει καλύτερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον. δ) Η κατάρτιση που παρέχεται στους φοιτητές των θεωρητικών επιστημών, είναι σχετικά ελλιπής σ’ ότι αφορά τις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών σχετικά με το περιβάλλον και την Π.Ε. και ε) Η συμμετοχή των φοιτητών σε διάφορες οικολογικές οργανώσεις και περιβαλλοντικές ομάδες είναι πολύ μικρή.