Γνώσεις, στάσεις και αξίες μαθητών για το ζήτημα της χημικής ρύπανσης με βάση το βιβλίο της Λ. Κόντι "Ένας λαγός με πρόσωπο κοριτσιού" - Παπαζαχαρίου, Ανδρέας - Νεκτάριος - Αναστάσιος (2015)
Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και μέσα από τους σκοπούς και τους στόχους, έγινε η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία επικεντρώνεται στις γνώσεις, στάσεις και αξίες των μαθητών Ε’ τάξης Δημοτικού σχετικά με θέματα που αφορούν την χημική ρύπανση και τα βιομηχανικά ατυχήματα με βάση το βιβλίο της Λάουρα Κόντι «Ένας λαγός με πρόσωπο κοριτσιού». Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένας κύκλος μαθημάτων στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σκοπό τόσο την επαύξηση των γνώσεων των μαθητών όσο και την απόκτηση θετικής στάσης τους έναντι των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης προκύπτει ότι η εφαρμογή του προγράμματος «Β.Α.Μ.Ε.» διαφοροποίησε τις γνώσεις και τις στάσεις των μαθητών προς το περιβαλλοντικότερο μεταδίδοντας τους θετικές αντιδράσεις – συμπεριφορές. Πιο συγκεκριμένα προκύπτει , ότι τα παιδιά παρουσιάζουν στην αρχή του προγράμματος ένα περιορισμένο πεδίο σ’ ότι αφορά τα «Β.Α.Μ.Ε.», τις επιπτώσεις και τις στρατηγικές αντιμετώπισης τους. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις αιτίες προέλευσης της χημικής ρύπανσης, αγνοούν γεγονότα καθοριστικά και επίκαιρα. Επίσης, μπορούμε να πούμε ότι οι μαθητές είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας ως κάτι που διαταράσσει την ισορροπία του περιβάλλοντος και έχει δυσάρεστες επιπτώσεις σε αυτό.