H διαμόρφωση του χώρου του νηπιαγωγείου για την προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης - Ρούση, Στέλλα - Κωνσταντίνος (2015)
Τα διάφορα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα κάνουν επιτακτική την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ως αδιάπαστο κομμάτι της συνολικής εκπαίδευσης. ο χώρος είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει δραστικά στην προώθηση και την επιτυχία συγκεκριμένων προγραμμάτων και τρόπων συμπεριφοράς. στην παρούσα εργασία προτείνεται ένα αναλυτικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς και οι χωρικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία στην προσχολική εκπαίδευση. στη συνέχεια προτείνεται ένα "ιδανικό νηπιαγωγείο" , από χωρική άποψη και πραγματοποιείται έρευνα σε νηπιαγωγεία του νησιού της Ρόδου, για να διαπιστωθεί πόσο κοντά είναι τα σημερινά νηπιαγωγεία στο πρότυπο του "ιδανικού νηπιαγωγείου".