Η επίδραση του περιβάλλοντος στη διατήρηση των αρχαιολογικών χώρων : η περίπτωση της Κυμισάλας στη Ρόδο - Μανουσάκη, Ευτυχία (2015)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τους φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες που επηρεάζουν τα αρχαία μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Στην περίπτωση του αρχαιολογικού τόπου της Κυμισάλας έχουν καταγραφεί πλήθος φυσικών και ανθρωπογενών πιέσεων που οδηγούν σε διαρκείς μεταπλάσεις.