Παγκόσμιες διασκέψεις για το περιβάλλον:η αντιμετώπισή τους από τον ηλεκτρονικό τύπο.η περίπτωση της διάσκεψης κορυφής για την κλιματική αλλαγή στην κοπεγχάγη. - Χατζηαντώνης, Ηλίας - Αναστάσιος (2015)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το γενικό ερώτημα του πώς αντιμετωπίζονται οι παγκόσμιες διασκέψεις και τα πρωτόκολλα για το περιβάλλον, αλλά και την απήχηση , τον αντίκτυπο και την υποδοχή από την αρθρογραφία του ηλεκτρονικού τύπου , εστιάζοντας και εξειδικεύοντας η έρευνα στη διάσκεψη κορυφής της κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή .η προαναφερθείσα διάσκεψη των ηνωμένων εθνών για την κλιματική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στην κοπεγχάγη (7 έως 18 δεκεμβρίου 2009) και το κύριο αποτέλεσμα της διάσκεψης αυτής ήταν μια πολιτική συμφωνία, γνωστή ως η συμφωνία της κοπεγχάγης .το πραγματολογικό υλικό αντλείται από πέντε έγκριτες ηλεκτρονικές εφημερίδες . τα συγκεκριμένα ερευνητικά ερωτήματα που τέθηκαν εστιάζουν στην μεταβολή του ενδιαφέροντος των εφημερίδων γύρω από το εξεταζόμενο ζήτημα προγενέστερα της συνδιάσκεψης της κοπεγχάγης , κατά την διάρκεια της, αλλά και την αντιμετώπισή της με την ολοκλήρωση της, αλλά και ειδικότερα η έρευνα διευρύνθηκε στο βαθμό επιστημονικότητας των αρθρογράφων και ως προς την αναφορά στην ικανοποίηση των προσδοκιών ή μη των αρθρογράφων. το ενδιαφέρον αυτό μετρήθηκε βάσει της χρήσης συγκεκριμένων ομάδων λέξεων , οι όποιες αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές πτυχές του θέματος .