Τα περιβαλλοντικά θέματα στον τύπο. Συγκριτική μελέτη για τα έτη 2001 και 2011. - Μαράκος, Δημήτριος - Γεώργιος (2015)
Η εργασία αυτή προσπαθεί να αναλύσει πως δύο εφημερίδες, μία τοπικής και μία εθνικής εμβέλειας, καλύπτουν τα περιβαλλοντικά θέματα στον τύπο. Από τα άρθρα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που συλλέξαμε, αναζητήσαμε τη συχνότητα, την έκταση και την τοποθεσία των άρθρων, καθώς και εάν προτείνουν λύσεις ή αναφέρονται στα αίτια των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Επίσης, τα αναλύσαμε με βάση τη θεματολογία με την οποία ασχολούνται και τέλος ερευνήσαμε τη συμμετοχή των επιστημόνων στα άρθρα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.