Οι απόψεις των νηπιαγωγών για την εισαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην προσχολική αγωγή - Ξυλόκοττα, Αγγελική - Ιωάννης (2015)
Η παρούσα έρευνα εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, ο οποίος περιλαμβάνει μια πληθώρα θεμάτων, όπως είναι τα μαθήματα, τα προγράμματα, οι μεθοδολογίες αλλά και η διδακτική θεωρία και πράξη που μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα απαρτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Αντικείμενο αυτής της μελέτης είναι η διερεύνηση των απόψεων των νηπιαγωγών που υπηρετούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα, το Ηράκλειο, η Κως, η Ρόδος, η Σύρος και τα Χανιά, αναφορικά με την ένταξη της Π.Ε. στην προσχολική εκπαίδευση.