Tυχαίος περίπατος - Σόμπολου, Σπυριδούλα (2015)
Ένας τυχαίος περίπατος, είναι μια μαθηματική μοντελοποίηση μιας πορείας που συνίσταται από την εκτέλεση διαδοχικών τυχαίων βημάτων. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης του τυχαίου περιπάτου εφαρμόζονται στην επιστήμη των υπολογιστών, στη φυσική, στην οικολογία, στην οικονομία και σε μια σειρά άλλους τομείς, ως θεμελιώδες μοντέλο τυχαίων διαδικασιών στο χρόνο.