Διερεύνηση προτύπων ποικιλότητας σε παράκτια μεταβατικά οικοσυστήματα : η περίπτωση μελέτης της λιμνοθάλασσας Ερατεινού Νέστου στο Βόρειο Αιγαίο - Μπαλίκος, Απόστολος - Χρήστος (2015)
Τα παράκτια μεταβατικά οικοσυστήματα είναι ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται για ποικίλα οικοσυστήματα, όπως είναι οι λιμνοθάλασσες, οι εκβολές και συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγωγικότερων φυσικών συστημάτων στον κόσμο και υποστηρίζουν υψηλή φυτική και ζωική βιομάζα σε σχέση με τα γειτονικά σε αυτά θαλάσσια και χερσαία οικοσυστήματα. Στην παρούσα διπλωματική εργασία ειδίκευσης, εξετάστηκαν δείγματα τα οποία συλλέχθηκαν από την λιμνοθάλασσα του Ερατεινού.