Επίδραση της θαλάσσιας βιομάζας στη λειτουργία στήριξης της βιολογικής δραστηριότητας και βιοποικιλότητας γεωργικών εδαφών - Γλάβας, Απόστολος (2015)
Στο πείραμα μελετήθηκε η επίδραση της θαλάσσιας βιομάζας στη λειτουργία στήριξης της βιολογικής δραστηριότητας και βιοποικιλότητας γεωργικών εδαφών. Για τις απαιτήσεις του πειράματος πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση μακροφυκών του γένους Ulva sp. και Gracilaria sp. ως μέσο λίπανσης και εδαφοβελτιωτικό και ελένχθηκε η επίδρασή τους στο έδαφος με τη χρήση βιοδεικτών. Τα αποτελέσματα του πειράματος παρουσίασαν θετική επίδραση των μακροφυκών στη λειτουργία στήριξης της βιολογικής δραστηριότητας και βιοποικιλότητας γεωργικών εδαφών. Ειδικότερα, σημαντικότερες διαφορές παρουσίασε η μεταχείριση του μακροφύκους Gracilaria sp. καθώς έδειξε μεταβολές στον αριθμό των νηματωδών, τις τιμές του μικροβιακού άνθρα όπως επίσης και στις τιμές του μικροβιακού αζώτου.