Δημιουργία αιολικού πάρκου, περιγραφή - περιβαλλοντικές επιπτώσεις - οικονομική μελέτη. Η περίπτωση αιολικού πάρκου στο Ν. Λάρισας. - Παπαδοπούλου, Μαρία (2015)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο Κεφάλαιο 1 έχουμε μια περιγραφή της αιολικής ενέργειας και των ανεμοκινητήρων δηλαδή γίνεται αναφορά για την στροφή του ανθρώπου στοΑΠ.Ε και κυρίως των Ελλήνων. Ακόμη, γίνεται αναφορά για τον άνεμο και το πώς προέρχεται καθώς και για το πώς λειτουργεί το σύστημα της αιολικής ενέργειας. Και τέλος του κεφαλαίου γράφουμε για την ανανεώσιμη ενέργεια. Στο Κεφάλαιο 2 όμως έχουμε τα αιολικά πάρκα διεθνών (π.χ. Δανία), καθώς και τον ενεργειακό τομέα στις χώρες της ΕΟΚ. Επιπλέον, γράφονται και οι επτά εναλλακτικοί τρόποι για θέρμανση και φωτισμό και επιπρόσθετα αναφέρουμε τους νόμους σε σχέση με την αιολική ενέργεια. Στο Κεφάλαιο 3 αναφέρουμε για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, με λίγα λόγια την παρούσα κατάσταση και της προοπτικές που θα έχουν για την αυριανή Ελλάδα. Επίσης, αναφέρουμε το πάρκο στο νομό Θεσσαλίας στην θέση Αρχοντική. Στο Κεφάλαιο 4 όμως έχουμε αναφέρει τον τρόπο εγκαταστάσεις των αιολικών μηχανών καθώς και των μηχανικών λειτουργειών. Τέλος, γίνεται αναφορά ανεμοκινητήρων του τύπου «Savonius». Ενώ, στο Κεφάλαιο 5 αναφέρουμε της επιπτώσεις στο περιβάλλον, δηλαδή τα υπέρ και τα κατά που θα έχουν στην χλωρίδα και την πανίδα. Τέλος, στο Κεφάλαιο 6 γίνεται προσπάθεια για μια σχεδόν ολοκληρωμένη οικονομική μελέτη με κόστους εγκατάστασης για το Α. Π. Ν. Λάρισας.