Παρουσίαση της χωροχρονικής εξέλιξης της ελαιοκαλλιέργειας στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου - Κορομηλάς, Αναστάσιος (2015)
Γενική παρουσίαση της κατάστασης του ελαιοκομικού τομέα, στην Ευρώπη και παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του χρόνου. Συγκρίσεις και συσχετίσεις δεδομένων, σχετικών με την ελαιοκαλλιέργεια, τα οποία έχουν δημοσιευθεί από τη Eurostat και τον FAOstat, για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, σύγχρονων τάσεων, δημιουργία προτάσεων σχετικά με το παρών και το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας στις χώρες αυτές.