Στοιχεία βιολογίας ωφέλιμων ωοπαρασιτοειδών του γένους Trichogramma : πιθανή αξιοποίηση τους ως παράγοντες βιολογικής αντιμετώπισης του πυρηνοτρήτη της ελιάς Prays oleae bernard - Στεργίου, Ιωάννης (2015)
Κύριος σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η διερεύνηση του ρόλου, της θέσης και η μερική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των παρασιτοειδών του γένους Trichogramma για την αντιμετώπιση του πυρηνοτρήτη της ελιάς, στο πλαίσιο ολοκληρωμένης ή βιολογικής γεωργικής πρακτικής. Οι επιμέρους αντικειμενικοί στόχοι είναι: Η μελέτη πεδίου (ένας συμβατικός και ένας βιολογικός ελαιώνας στη νήσο Λέσβο της Ελλάδας) για να διερευνηθεί η παρουσία και αφθονία ωοπαρασιτοειδών του γένους Trichogramma, η σύγκριση της αναπαραγωγικής ικανότητας τριών διαφορετικών ειδών, η διερεύνηση της επίδρασης τριών εντομοκτόνων, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εχθρών της ελιάς, για να διαπιστωθεί η πιθανή δράση τους στα παρασιτοειδή του γένους Trichogramma.