Σύγκριση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο της βιολογικής και συμβατικής αμπελουργίας στην περιοχή των Μεσογείων - Γριζάς, Δημήτριος - Ιωάννης (2015)
Στην διατριβή αυτή, γίνεται συγκριση στοιχείων (που προέκυψαν από ερωτηματολόγια) μεταξύ καλλιεργητών βιολογικής και συμβατικής αμπελουργίας στα Μεσόγεια. Τα αποτελέσματα της σύγκρισης μας οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν κυρίως τις λύσεις της προβληματικής συμβατικής αμπελουργίας καθώς και τις προοπτικές της βιολογικής. Το μεγαλύτερο μέρος της διατριβής αφορά την στατιστική ανάλυση στοιχείων και την παρουσίασή τους μα πίτες και ιστογρόμματα.