Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των εργαζόμενων σε τουριστικές περιοχές: η περίπτωση των λιμνών Κερκίνης και Ταυρώπου (Πλαστήρα) - Θεοδοσίου, Αναστάσιος (2015)
Σκοπός της συγκεκριμένης διατριβής είναι να προτείνει μεθόδους ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των ατόμων που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις σε περιοχές με οικοτουριστική ανάπτυξη στα πλαίσια της μη-τυπικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με μοντέλα ελέγχου της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατασκευάσθηκε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο παραλίμνιες περιοχές στην Κερκίνη και τον Ταυρωπό. Με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της έρευνας καταρτίστηκε το περιβαλλοντικό προφίλ των ανθρώπων που εξετάσθηκαν. Στη συνέχεια διατυπώθηκαν κάποιες προτάσεις για τις εκδοχές που μπορεί να έχει ένα σχέδιο περιβαλλοντικής πολικής με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης αυτών των ατόμων.