Γενικό σχήμα πολιτικής και διαχείρισης δασικού αποθέματος. - Αποστολίδου, Βασιλική (2015)
Η διατριβή αυτή επικεντρώνεται στα οικολογικά χαρακτηριστικά των δασικών Μεσογειακών οικοσυστημάτων, στην σημερινή τους διαχείριση και στην επίδραση που έχουν πάνω σε αυτά διάφορες ανθρωπογενείς επεμβάσεις. Έπειτα γίνεται μια προσπάθεια κατασκευής ενός μοντέλου με τη χρήση του προγράμματος Stella, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες αυτές οι επεμβάσεις και η αλληλεπίδραση τους με τη δασική βλάστηση. Στη συνέχεια και με τη βοήθεια σεναρίων πολιτικής, γίνεται ανάλυση και επεξήγηση των αποτελεσμάτων που δόθηκαν από το μοντέλο και προτείνεται σε ποια στάδια της πολιτικής διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μοντέλο.